Създаването на европейската футболна Суперлига беше официално обявена от клубовете, които

...
Създаването на европейската футболна Суперлига беше официално обявена от клубовете, които
Коментари Харесай

Официално! 12 гранда от Европа обявиха, че се цепят от УЕФА и ФИФА и правят своя Суперлига

Създаването на европейската футболна Суперлига беше публично оповестена от клубовете, които стоят в основаването на съответната конкуренция, а това се случи късно вечерта нощес. 12-те клуба, които са нейни учредители, разгласиха едновременно в формалните си уеб сайтове и профили в обществените мрежи, взаимен прес рилийз, в който декларират желанията си и дават елементи към провеждането на новия шампионат, който към този момент среща сериозна опозиция от страна на футболните и националните управляващи на Европа.

" Дванадесет от водещите клубове в Европа през днешния ден се споразумяха за основаването на нов шампионат - Европейска Суперлига. Мачовете ще се организират в средата на седмицата, а шампионатът ще бъде управляван от клубовете-основатели. Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм влизат Суперлига та като създатели. Още три тима ще се причислят преди началото на сезона, който ще стартира тогава, когато е допустимо. Клубовете създатели възнамеряват да обсъдят с УЕФА и ФИФА взаимно съдействие, с цел да обезпечат най-хубавите вероятности пред новия шампионат, както и за футбола като цяло. Създаването на Суперлига та идва в миг, в който пандемията сподели какъв брой е нестабилен съществуващия в европейския футбол стопански модел ", написа в известието.

Реакциите на новината не закъсняха и от УЕФА и ФИФА реагираха отрицателно. Обявилите изработката на Суперлига грандове бяха застрашени с големи наказания от футболните централи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР